Ga naar de Lovely Gifts Winkelwagen Uw mandje is leeg
U bent hier:   Home > Onderhoudstips
  |  

Onderhoudstips

Onderhoudstips voor sieraden

Het is af te raden vergulde of verzilverde juwelen te dragen tijdens ruwe activiteiten om beschadiging of slijtage te voorkomen. Ook contact met agressieve chemische producten zoals parfum, chloor en andere schoonmaakmiddelen dient vermeden te worden omdat zij de glans van het metaal, de parels of zirkonia's kunnen aantasten. Sieraden worden het beste schoongemaakt met een microvezeldoekje en eventueel met een beetje detergentvrije zeep en een zacht borsteltje. Wanneer de juwelen niet gedragen worden kan je ze het beste afzonderlijk opbergen in een stoffen zakje of een sieraden doosje om krassen en blootstelling aan de omgeving te minimaliseren. Tijdens het slapen gaan is het af te raden om sieraden te dragen.

Onderhoudstips voor synthetische pruiken

Borstelen
Om klitten te verwijderen adviseren wij om dit eerst met de vingers te doen door het haar rustig uit elkaar te halen. Daarna kunt u de pruik van onderen naar boven borstelen. Wanneer alle klitten zijn verwijderd kunt u de pruik van boven naar beneden borstelen. Gebruik een grove kam of een borstel met buigzame (plastic) haren. Op deze manier blijft de vezel langer heel en heeft u langer plezier van uw pruik. Pruiken met sterk krullend haar adviseren wij alleen met uw vingers door te halen.

Wassen
Was de pruik alleen als het nodig is. Wanneer uw pruik niet fris ruikt kunt u een duftbuiltje gebruiken. Dagelijks wassen van uw pruik gaat ten koste van de levensduur. Bij het wassen kunt u een milde shampoo gebruiken. U wast met lauw warm water dat meer neigt naar het koude. Dompel de pruik een paar keer onder en knijp af en toe in de pruik. Absoluut niet wrijven of wringen. Spoel goed uit totdat het water helder is en alle zeepresten verwijderd zijn. Dep na met een handdoek. Let op: U mag de pruik niet kammen en borstelen als de pruik nog nat is. Föhnen op koude stand mag af en toe maar is niet nodig tenzij je hem gelijk wilt gebruiken.

Weetjes:
1. Je mag de pruik niet verven
2. Je mag de pruik niet krullen met warmterollers
3. Gebruik anti klit spray bij lang haar